Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Februarie 2021
Vizualizari: 274
Comentează add

Încă o zi de proteste sindicale, în Bucureşti, Craiova şi Galaţi, de această dată, organizate de Federația PUBLISIND.

Continuă protestele sindicale

radiojurnal

 Foto: Arhivă

Încă o zi de proteste sindicale, în Bucureşti, Craiova şi Galaţi, de această dată, organizate de Federația PUBLISIND, care reuneşte angajaţi din poliţie, penitenciare, grefă judiciară sau din aministraţie.
 
Corespondentul Radio România Actualități, Florin Firu, transmite că în faţa Prefecturii din Craiova au venit aproximativ o sută de persoane, cu aceleaşi revendicări pe care le susţin încă din 13 ianuarie:
 
- De /.../ președintele SNPP pe filiala Penitenciar Craiova. Legea 153 se pare că este preferențială. Pentru unii s-au acordat, la două luni după ce a intrat în vigoare, toate drepturile pe grilă maximă, iar noi am fost eșalonați în cinci ani de zile.
 
- Reprezint Sindicatul Dicasterial. Suntem colegi de la judecătorie, din tribunal și de la parchete. Suntem revoltați pentru că suntem furați, suntem în situația anilor 2009-2010, când urmează o nouă reducere a salariilor.
 
Realizator: 100 de reprezentanţi ai sindicaliştilor au protestat şi în faţa Prefecturii din Galaţi, în încercarea de a convinge Guvernul că în sistemul public sunt mulţi angajaţi cu salarii mici care merită o majorare a veniturilor.
 
Şi la Bucureşti, în faţa Ministerului de Finanţe, PUBLISIND a organizat un protest, dar prezenţa a fost mai redusă ca în alte zile, după cum a transmis reporterul Radio România Actualități, Alex Buzică.
 
(PH)

Etichete protestesindicatePUBLISIND(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live