Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

27 Februarie 2022
Vizualizari: 361
Comentează add

Rusia îşi continuă asaltul asupra Ucrainei, iar în cursul nopţii s-au înregistrat noi bombardamente, inclusiv în zona oraşului Kiev.

Continuă luptele în Ucraina

catalin-gombos

Militari ucraineni la Kiev. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Rusia îşi continuă asaltul asupra Ucrainei, iar în cursul nopţii s-au înregistrat noi bombardamente, inclusiv în zona oraşului Kiev. Avansul forţelor ruse pare să fi încetinit însă ieri.

Înaintarea forţelor ruse pare într-adevăr să fi încetinit ieri, dar explicaţiile pentru acest lucru sunt diferite.

Moscova afirmă că a aşteptat posibile negocieri de pace, dar că a reluat ulterior ofensiva, în timp ce Ministerul britanic al Apărării a estimat că, de fapt, armata rusă s-a confruntat cu probleme de logistică şi o rezistenţă neaşteptat de înverşunată a forţelor ucrainene.

Oficiali americani citaţi de CNN au menţionat ca exemplu al rezistenţei ucrainene al doilea oraş ca mărime al ţării, Harkov, care este încă sub controlul Kievului, deşi existau temeri că va cădea în primele ore ale războiului, dată fiind apropierea sa faţă de graniţă şi concentrarea masivă de forţe ruseşti.

Lângă Kiev, un terminal petrolier a fost distrus azi-noapte în urma tirurilor ruseşti de rachete.

Potrivit Ministrului Sănătăţii de la Kiev, cel puţin 198 de ucraineni, între care trei copii, au fost ucişi de la declanşarea războiului până în prezent. În ceea ce priveşte pierderile suferite de forţele ruse, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a afirmat, ieri, că acestea se ridică la 1.000 de morţi şi 2.500 de răniţi.

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis, tot ieri, că forţele din subordinea sa ar fi distrus peste 100 de tancuri, mai mult de 530 de vehicule blindate, piese de artilerie, elicoptere şi avioane.

Din cauza situaţiei din teren, este greu însă ca aceste date să fie verificate şi din surse independente.

 


Etichete rusiaucrainalupterazboikiev(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live