Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

6 August 2019
Vizualizari: 292
Comentează add

Este a cincea zi de cercetări la casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere, Alexandra şi Luiza.

Continuă cercetările în Caracal

florin-firu-dolj

Romanian gendarmes stand guard next to flowers and candles displayed by locals at the gates of the home of Gheorghe Dinca alleged killer of Alexandra, 15, who has being murdered after she telephoned three times to report her own kidnapping and Luiza, 18, in Caracal city on August 2, 2019. Romania's Interior Minister resigned on July 30 amid a wave of public revulsion over a murder case in which police failed to react in time to save a teenage girl. Daniel MIHAILESCU / AFP

Este a cincea zi de cercetări la casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere, Alexandra şi Luiza.

În paralel cu verificările la locuinţa suspectului, au loc noi căutări în pădurea de la marginea oraşului, unde, ieri, anchetatorii au găsit un sac cu fragmente osoase arse şi cenuşă. Pentru mai multe informaţii intrăm acum în direct cu corespondentul nostru, Florin Firu. Bună ziua, Florin, te ascultăm:


Reporter: Bună ziua. Continuă cercetările, într-adevăr, atât în pădurea de lângă Caracal, cât și la casa lui Gheorghe Dincă, în prezența inculpatului. Anchetatorii ambalează și împachetează probele vechi care urmează a fi duse spre analiză în laboratoarele de specialitate. Este în curs de desfășurare și o percheziție informatică a mai multor obiecte. Până acum sunt avute în vederea nu numai trei telefoane, cât și un laptop și un aparat foto ale suspectului, în care - apreciază avocatul familiei Melencu, Tonel Popa, s-ar găsi foarte multe indicii referitoare la cazurile de crimă. Este vorba despre prima etapă a acestei percheziții, cea care vizează clonarea a ceea ce se află stocat în aceste medii, după care se va trece la analiza amănunțită a informațiilor care se regăsesc în acestea, inclusiv fotografii și documente. Avocatul Tonel Popa a mai declarat însă că rezultatele acestei cercetări nu se vor cunoaște în cursul acestei zile. Atât pentru acum.


Realizator: A fost în direct corespondentul nostru Florin Firu . O serie de modificări pentru îmbunătăţirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute urmează să fie aduse printr-un proiect de lege aflat în dezbatere publică.

Subiectul este temă de discuţie la Radio România Actualităţi, în emisiunea Probleme la Zi, imediat după Radiojurnal.


Etichete Continuă cercetările în Caracalpolitiedicotcrimeanchetatorioase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live