Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

27 Decembrie 2017
Vizualizari: 1130
Comentează add

Experţii români şi străini continuă acţiunile pentru stingerea incendiului izbucnit la o sondă din judeţul Satu Mare. Astăzi este aşteptat secretarul de stat, Raed Arafat

Continuă acţiunile pentru stingerea incendiului la sonda din Moftinu Mare

adrian-lungu-salaj

  Incendiu la o sondă de gaz din Moftinu Mare. Foto: Facebook.com/ISU Satu Mare

Pompieri din Bistriţa Năsăud, Bihor, Timiş, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş intervin pentru a stinge incendiul din localitatea sătmăreană Moftinu Mare. Experţi în situaţii de urgenţă din România şi Canada pun în aplicare mai multe soluţii tehnice pentru protecţia echipelor de pompieri şi a utilajelor prezente la faţa locului.

Pomperii solicitaţi sunt pregătiţi să acţioneze pentru protecţia personalului desemnat să pătrundă la gura sondei, folosind tunuri de apă pentru realizarea unor perdele de protecţie. De asemenea, s-a acţionat pentru consolidarea căilor de acces şi de intervenţie care să permită accesul utilajelor grele şi a autospecialelor de stingere, pentru amplasarea pe platformă a rezervoarelor de apă, respectiv pentru umplerea acestora.

Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Popa, a declarat pentru Radio România Actualităţi că a fost asigurată apa necesară realizării unui culoar de trecere prin care specialiştii canadieni să poată analiza situaţia sondei.

Astăzi, este aşteptat la Moftinu Mare şi coordonatorul Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.


Etichete Moftinu MareRaed ArafatsondaincendiuISUAdriana Popapompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live