Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

13 Februarie 2020
Vizualizari: 661
Comentează add

Cinci containere de tip locuință pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus, pregătite în Mehedinţi.

Containere tip locuință pt izolarea persoanelor suspecte #covid-19

mihai-badescu

În Mehedinți, autoritățile au pregătit cinci containere de tip locuință pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus (covid-19).

Astfel de măsuri sunt luate în toate județele de graniță unde poliția de frontieră are și misiunea de a semnala autorităților sanitare pe toți cei care vin din zone cu risc de infectare.


Reporter: Cele cici containere vor fi folosite la plasarea în crantină în caz de necesitate a persoanelor care vin din ţări afectate de coronavirus şi intră în România pe la vămile din Mehedinţi.


-Avem aer condiţionat şi încălzire, baie cu cabină de duş, racordat la apă.


Reporter: Aţi avut solicitări pănă în acest moment?


 -: Până în acest moment, nu.


Marius Screciu, primarul oraşului Drobeta Turnu Severin: În general, cei care vin din ţările acestea, din China, spre exemplu, sunt suspecţi sau există posibilitatea să fi contactat virusul. Fiind oraș de graniță, există posibilitatea ca ei să vină pe o altă rută, de exemplu, la Belgrad cu avionul şi de acolo să vină cu o altă maşină şi să intre în ţară pe aici. Suntem în alertă. Un lucru care nu ne convine este că se transmite de la om la om.


Reporter: În cazul unor astfel de situații, autoritățile sanitare vor fi alertate de polițiștii de frontieră.


Marinică Stoian, doctor, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică: La nivelul frontierelor terestre, atât în Porţile de Fier I, Porţile de Fier II, menţinem contactul telefonic tot timpul şi la o situaţie ne deplasam personal în punctul de frontieră şi dacă există vreo suspiciune suntem contactaţi şi ne deplasam şi vedem care este situaţia acolo.


Reporter: Persoanele suspecte vor rămână izolate timp de 14 zile, perioada de incubație a temutului virus, iar dacă vor apărea probleme de sănătate vor fi transferate către clinicile de specialitate în izolatoare speciale.


Etichete covid-19coronavirusmehedintiromaniacontainereinfectie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live