Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

5 Februarie 2012
Vizualizari: 1803
Comentează add

Consumul de alcool, "cu puţin mai mult decât ar trebui", creşte semnificativ riscul de boli grave, care includ boli de inimă, accidente vasculare şi cancer, avertizează guvernul britanic.

Consumul de alcool "crește riscul de cancer"

beatrice-braileanu

Foto: Arhivă.

O campanie de publicitate TV, Change4Life, avertizează că băutul, în mod regulat, de două pahare mari de vin sau două halbe de bere pe zi triplează riscul de cancer în gât şi dublează riscul de tensiune arterială, informează BBC.

Guvernul britanic a publicat detalii ale unui sondaj privind riscurile alcoolului în exces.

Sondajul a arătat că 85% dintre cei chestionaţi nu ştiau că alcoolul creşte riscul de a dezvolta cancer de sân, 66% nu ştiau de creşterea riscului de cancer de colon, 59% nu au ştiut despre riscul crescut de cancer în gât, iar 37% nu ştiau că reduce fertilitatea.

Campania pune totodată la dispoziţie şi un site şi pliante care oferă sfaturi şi modalităţi pentru a consuma mai puţin alcool.

Consumul "moderat" de băuturi alcoolice, comparat cu consumul "în exces"

"Consumul de alcool în exces constituie o problemă de sănătate publică majoră.", a declarat profesorul Dame Sally Davis.

"Această campanie subliniază uşurinţa cu care o persoană utilizează un pahar de vin sau de bere pentru a se relaxa la sfârşitul unei zile grele, fără să ţină cont de creşterea riscului de hipertensiune arterială, cancer sau boli de ficat.", adaugă acesta.

"Se estimează că aproximativ 10 milioane de britanici depăşesc limitele recomandate de alcool, ceea ce înseamnă că unul din cinci britanici se expune la un risc crescut de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale sau arteriale şi creştere în greutate." a relatat şi Mike Knapton, medic la British Heart Foundation.

"Nu există nici un motiv pentru care să nu ne putem bucura de băutura noastră alcoolică preferată cu moderaţie, dar nu trebuie să subestimăm riscurile de sănătate atunci când un pahar se transformă în două sau trei în mod regulat.", a adăugat Mike Knapton.

Sarah Lyness, cercetător în materie de cancer în Marea Britanie, avertizează că alcoolul poate creşte riscul la şapte tipuri de cancer, inclusiv două dintre cele mai frecvente tipuri - de sân şi cancer intestinal.

"Un studiu recent a arătat că aproape 12,500 tipuri de cancer, în Marea Britanie, în fiecare an, sunt cauzate de consumul de alcool. Riscul de cancer apare chiar şi la niveluri destul de scăzute ale consumului de alcool, dar dacă o persoană reduce consumul se va reduce automat şi riscul.", precizează Sarah Lyness.


Etichete alcoolMarea Britanieriscuriboli grave

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live