Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

7 Octombrie 2013
Vizualizari: 1194
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept.

Consultări tehnice "privind acordul de coabitare" Consultări tehnice "privind acordul de coabitare" - Conține audio

sorin-solomon

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Arhivă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept şi a adăugat că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.
   
"Acordul de colaborare instituţional cu premierul, personal, am constatat că a fost încălcat consistent în domenii precum politica externă, stat de drept, independenţa justiţiei.

"Din acest motiv, am decis ca înainte de orice măsură, să declanşez mecanismul de consultare, prevăzut în punctul sapte al acordului, mâine, discuţii la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele enunţate", a spus preşedintele.

AUDIO: Traian Băsescu privind încălcarea acordului de coabitare.
   
Traian Băsescu a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta şi se va pronunţa, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit" miercuri.

Privatizarea CFR Marfă "ar putea face obiectul unei anchete" 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că orice om care priveşte la modul în care se desfăşoară procesul de privatizare a CFR Marfă poate considera ca mai devreme sau mai târziu acesta va face obiectul unei anchete.
   
Preşedintele a făcut această declaraţie în contextul în care respingea acuzaţiile că anumite dosare ar fi "politice" sau făcute de "procurori băsişti".
   
"Nu există procuror sau judecător care să poată spune că în cei 9 ani de mandat a avut o discuţie cu mine pe vreun dosar. Singurul dosar pe care l-am urmărit în instanţă a fost de terorism", a susţinut Băsescu.
   
El a subliniat că acuzaţiile că sunt "dosare făcute de procurori băsişti" sau "la comanda lui Băsescu" sunt "nişte minciuni".

AUDIO: Privatizarea CFR Marfă "ar putea intra în vizorul DNA".
   
Şeful statului a spus că îi atenţionează pe cei care conduc procesul de privatizare a CFR Marfă, pentru ca la un moment dat să nu spună că "i-a luat DNA" la comanda lui Băsescu..
   
"Băieţi, dacă o să vă ia DNA-ul, o va face pe ce aţi făcut până acum în procesul de privatizare a CFR Marfă", a continuat Traian Băsescu.

Ministrul transporturilor a declarat că termenul de privatizare a CFR Marfă va fi amânat până în data de 20 decembrie pentru a se corela cu perioada până la care Consiliul Concurenţei ar putea să-şi dea avizul.


Etichete Traian BăsescupremierVictor Pontapact coabitarepolitică externăjustiţiestat de drept,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live