Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

14 Decembrie 2020
Vizualizari: 225
Comentează add

Consultări cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități

oana-bala

 Discuții K. Iohannis - delegația PNL. Foto: presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis a invitat luni, 14 decembrie, reprezentanții formațiunilor care au intrat în parlament după alegerile din 6 decembrie pentru consultări în vederea desemnării unui prim-ministru.

A fost nevoie de aceste consultări pentru că nicio formațiune nu a obținut majoritatea astfel încât să poată forma singură noul guvern. Seria consultărilor se încheie cu reprezentanții minorităților naționale.

Primii la consultările de la Palatul Cotroceni au fost social-democraţii,  iar preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, a propus un guvern de uniune naţională, condus de medicul Alexandru Rafila.

PNL, al doilea partid cu care s-a consultat președintele Klaus Iohannis, l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Totodată rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta care să asigure dezvoltarea României și creșterea calității vieții cetățenilor.

Au urmat la discuții reprezentanții USR-PLUS, cu propunerea ca Dacian Cioloş să ocupe funcţia de prim-ministru. Copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a declarat după consultări că este important ca această coaliţie să nu fie una pentru o perioadă scurtă, ci să aibă potenţialul de a guverna România patru ani de zile și de a face reforme importante.

Alianța pentru Unirea Românilor l-a propus pe Călin Georgescu pentru funcția de șef al viitorului guvern.

 Au mai fost prezenţi la consultările de la palatul Cotroceni reprezentanţii UDMR, iar discuțiile se încheie cu grupul minorităților naționale.
 


Etichete Palatul Cotroceniconsultăricoaliție guvernamentală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live