Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 263
Comentează add

Ministerul Sănătăţii are în proiect construirea unei bănci de sânge şi derivate din plasmă, a anunţat ministrul Sorina Pintea.

Construirea unei bănci de sânge şi derivate din plasmă

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/Facebook.com.

Ministerul Sănătăţii are în proiect construirea unei bănci de sânge şi derivate din plasmă, a anunţat ministrul Sorina Pintea, la o dezbatere privind colectarea şi procesarea de plasmă umană pentru fabricarea de medicamente.

Valoarea investiţiei va fi de aproape un miliard de lei.

Sorina Pintea: "Acest lucru va permite colectarea plasmei, astfel încât ea să poată fi fracţionată şi să asigure pentru România necesarul de imunoglobulină şi produse derivate din plasmă necesare pacienţilor.

Ministerul Sănătăţii a depus o cerere de finanţare pentru un sprijin privind înfiinţarea a două centre-pilot de colectare, proiect care din momentul aprobării se va implementa pe o perioadă de 16 luni şi jumătate.

Apoi, vineri, în şedinţa de guvern vom supune spre aprobare o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 282 privind transfuzia, care va face legătura practic între legislaţie şi acest proiect de construcţie a băncii de plasmă şi sânge."

Sorina Pintea a mai spus că banca de sânge va fi construită la Bucureşti, iar cele două centre-pilot de recoltare, în regiunea de nord-vest şi în cea de sud-vest a ţării, relatează Rador.


Etichete Transfuziedonaresânge

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live