Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 118
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dragoş Garofil a anunţat, joi, că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o hotărâre pentru construirea unui centru de arşi.

Construirea de noi centre pentru arşi

florin-lepadatu

Foto; Cătălin Radu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dragoş Garofil a anunţat, joi, că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o hotărâre pentru construirea unui centru de arşi la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", urmând ca execuţia acestuia şi a celor din Timişoara şi Târgu Mureş, cu finanţare printr-un împrumut de la Banca Mondială, să fie finalizată în 2024.

"În împrumutul pe care ministerul l-a realizat cu Banca Mondială am făcut paşi importanţi şi zilele următoare vom definitiva procesul pentru trei centre de mari arşi la Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti - Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.

Centrul de Arşi Timişoara este cel mai avansat şi urmează să lansăm procedura de licitaţie pentru execuţie, cu termen de finalizare 2024.

Pentru Târgu Mureş urmează câţiva paşi administrativi în această săptămână şi o hotărâre de Guvern în decembrie şi sperăm, în prima parte anului viitor, să lansăm, de asemenea, licitaţia de execuţie.

Pentru 'Grigore Alexandrescu' săptămâna viitoare avem hotărârea de Guvern şi, la fel, în prima parte a anului viitor licitaţia de execuţie", a declarat Dragoş Garofil, la o dezbatere de profil ,relatează Agerpres.

Potrivit lui Dragoş Garofil, centrele de arşi sunt nişte spitale "în adevăratul sens al cuvântului", cu secţii ATI, cu săli de operaţie, cu Unitate de Primiri Urgenţe.

"Este o investiţie de peste 200 de milioane de euro şi am negociat cu Banca Mondială şi am obţinut extinderea împrumutului cu încă 150 de milioane de euro.

Cele trei centre de arşi au asigurată sursa de finanţare din acest împrumut cu Banca Mondială.

Facem paşi importanţi şi în acest domeniu al marilor arşi, unde suntem deficitari", a adăugat secretarul de stat.


Etichete mari arşiarşiarsuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live