Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2020
Vizualizari: 726
Comentează add

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a remarcat că "Astăzi, România face un uriaş pas în dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Statele Unite''.

Construcția unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă - 8 miliarde de dolari

radiojurnal

   Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: captură video.

Unităţile 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă vor fi construite de un consorţiu de companii din Statele Unite, România, Canada şi Franţa, condus de o firmă americană.

Corespondenta RRA, Doina Saiciuc, a precizat că un acord interguvernamental în acest sens a fost semnat astăzi, la Washington, de secretarul american pentru energie, Dan Brouillette şi ministrul român al Economiei, Virgil Popescu.  

Doina Saiciuc: Proiectul finanţat de EximBank este în valoare de opt miliarde de dolari. Cu aproximativ o oră în urmă, Virgil Popescu a încheiat cu preşedinta EximBank, Kimberly Reed, un memorandum de înţelegere privind finanţarea proiectului de la Cernavodă. Departamentul american al energiei arată într-un comunicat, citez: ''Acest acord istoric va pune bazele utilizării de către România a expertizei şi tehnologiei Statelor Unite şi subliniază importanţa parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România, ca şi angajamentul comun pentru securitatea energetică în regiune''. Secretarul energiei, Dan Brouillette, a arătat că energia nucleară este crucială în a asigura că România are resurse de energie electrică fiabile, accesibile şi fără emisii, iar industria nucleară din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare să-şi ofere expertiza pentru a dezvolta această importantă sursă de energie. Brouillette a adăugat că acordul va consolida securitatea energetică a ambelor naţiuni. La rândul său, ministrul economiei, Virgil Popescu, a remarcat, citez:"Astăzi, România face un uriaş pas în dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Statele Unite''.


Etichete acord interguvernamentalsecretarul american pentru energieDan Brouilletteministrul român al EconomieiVirgil PopescuCernavodă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live