Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2020
Vizualizari: 203
Comentează add

Consiliul General București a aprobat proiectul de alocare a unui supliment financiar de 1.000 de euro pentru persoanele care s-au vindeca de COVID-19 și donează plasmă.

Consiliul General al capitalei, fonduri pentru donarea de plasmă

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Consiliul General al municipiului București a aprobat, astăzi, proiectul de alocare a unui supliment financiar de 1.000 de euro pentru persoanele care s-au vindeca de COVID-19 și donează plasmă.

Pentru acest proiect primarul general, Gabriela Firea, a explicat în ședință că din aproximativ 30.000 de persoane care s-au vindecat doar 400 au donat plasmă până acum pentru tratamentul pacienților în stare gravă:

Gabriela Firea: Noi nu venim să spunem că oferim doar circa 1.000 de euro, echivalentul în lei, în tichete de masă celor care vor dona, noi venim și spunem că în primul rând îi vom convinge pe calea dialogului, explicând cât de important este să ajute și pe alte persoane aflate în dificultate.

De cealaltă parte, consilierul USR Ana Ciceală spune că proiectul este ilegal și imoral.

Ana Ciceală: Nu este, conform Legii 282, legal să donezi contra unei remuneraţii sânge sau alte componente sanguine. Proiectul acesta este şi ilegal, este și imoral și contravine tuturor politicilor publice europene și românești de până acum.


Etichete (ii)fonduriplasmadonare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live