Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

14 Mai 2015
Vizualizari: 834
Comentează add

Consiliul fiscal a avizat favorabil, dar cu rezerve, proiectul de Ordonanță de Urgență privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la alimente și servicii de alimentație.

Consiliul Fiscal avizează "favorabil dar cu rezerve" reducerea TVA

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Consiliul Fiscal a avizat favorabil, dar cu rezerve, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în care se prevede reducerea cotei de TVA la alimente şi servicii de alimentaţie de la 24 la 9%, se arată într-un comunicat al Consiliului.

În document se subliniază că, dacă plusul de venituri încasate la buget în primul trimestru reflectă un progres permanent în privinţa eficienţei colectării taxelor şi impozitelor, ar putea fi identificat spaţiul fiscal necesar aplicării acestei măsuri.

Consiliul fiscal atrage însă atenţia că o compensare a reducerii de TVA la alimente printr-o nouă scădere a investiţiilor publice, în condiţiile în care din 2012 acestea au intrat pe un pronunţat trend descendent, ar putea avea consecinţe majore pe termen mediu şi lung asupra potenţialului de creştere economică, dat fiind necesarul major de investiţii publice în infrastructură.


Etichete Consiliul FiscalTVAalimenteguverntaxeimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live