Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2019
Vizualizari: 3168
Comentează add

Preşedintele Consiliului Concurenţei, B. Chiriţoiu, a declarat la RRA că este un instrument util, atât pentru informare, cât şi pentru creşterea concurenţei pe piața carburanților.

Consiliul Concurenței, platformă ptr monitorizarea preţurilor la carburanţi Consiliul Concurenței, platformă ptr monitorizarea preţurilor la carburanţi - Conține audio

radiojurnal

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu Foto: Arhivă

Audio: Apel matinal, invitat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Consiliul Concurenţei lansează, astăzi, o platformă de internet (https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas) cu ajutorul căreia pot fi monitorizate preţurile la carburanţi.

Aplicaţia a fost realizată din fonduri publice şi poate fi accesată gratuit, după modelul celei pentru produsele alimentare.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, că este un instrument util, atât pentru informare, cât şi pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor:


Bogdan Chiriţoiu: Prin intermdiul aplicaţiei cei interesaţi vor putea să găsească preţurile atualizate în orice benzinărie din ţară, obiectivul fiind să poţi să alegi acea staţie care îti oferă cele mai bune prețuri. De asemenea, vor putea să vadă clienții și ce servicii ofera în plus staţiile de benzină. Cred că e util pentru conducătorii auto, pentru că nu vor mai trebui să verifice la fiecare staţie preţul, deci pot să-l verifice mult mai simplu. Asta este un mecanism prin care credem noi că va creşte concurenţe între lanţurile de benzinării şi vor fi obligate cele care au preţuri ceva mai mari să coboare spre cele care au preţurile mai mici.


Realizator: Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai precizat că instituţia are în derulare şi o analiză pe piaţa carburanţilor, lansată după ce preţul benzinei şi motorinei în România, fără taxe, a depăşit media europeană.

În urma anchetei, care va fi gata în perioada următoare, autoritatea va veni cu recomandări pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor.


Etichete exclusiv radioapel matinalbogdan chiritoiumonitorizare preturi carburantiradio romania actualitati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live