Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

21 Octombrie 2018
Vizualizari: 533
Comentează add

Consilierului i se vor solicita clarificări în legătură cu intenţia SUA de a se retrage din Tratatul cu Moscova privind lichidarea rachetelor cu rază medie şi scurtă de acţiune.

Consilierul american pe probleme de securitate John Bolton este la Moscova

alexandru-beleavski

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton, SUA. Foto: Xinhua/Agerpres.

Decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a se retrage unilateral din tratatul cu Federaţia Rusă privind Forţele Nucleare Intermediare este dezastruoasă, afirmă autorităţile germane, care spun că Statele Unite ar trebui să ia în calcul consecinţele acestui gest atât pentru Europa, cât şi pentru viitorul dezarmării.

La rândul său, Rusia anunţă că vrea răspunsuri de la Washington în legătură cu intenţiile sale, cu prilejul vizitei pe care o întreprinde la Moscova consilierul american pe probleme de securitate naţională, John Bolton. 

Consilierul Casei Albe pentru securitate naţională, John Bolton, a sosit cu puţin timp în urmă la Moscova unde se va afla până marţi, au anunţat surse informate citate de agenţiile ruse de presă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că John Bolton, va fi primit de preşedintele Vladimir Putin care va solicita inclusiv clarificări în legătură cu intenţia SUA de a se retrage din Tratatul cu Moscova privind lichidarea rachetelor cu rază medie şi scurtă de acţiune.

Viceministrul rus de externe, Serghei Ratkov, a respins acuzaţiile americane denunţând, la rândul lui, intenţiile Washingtonului de a se retrage din tratat ca şantaj prin care încearcă să oblige Rusia la concesii în domeniul securităţii strategice.

Serghei Ratkov a avertizat că, în cazul în care SUA vor continua să se retragă în mod unilateral din acordurile internaţionale, Rusia va lua măsuri de răspuns, inclusiv militare, deşi a spus el nu doreşte ca situaţia să ajungă până acolo.

În opinia senatorului Konstantin Kosaciov, preşedintele Comitetului pentru relaţii internaţionale al Consiliului Federaţiei, Rusia va reacţiona nu la retragerea ca atare a SUA din tratatul amintit, ci la paşii concreţi ce vor urma acestei decizii.

El a declarat că ştie în ce va consta reacţia Rusiei, dar nu o poate dezvălui fiind informaţii clasificate, afirmând totodată că SUA înţeleg foarte bine despre ce e vorba.

Konstantin Kosaciov a făcut trimitere la avertismentul preşedintelui Putin potrivit căruia Rusia este pregătită să răspundă din punct de vedere militar şi răspunsul va fi imediat.


Etichete Consilierul american pe probleme de securitate naţionalăJohn BoltonMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live