Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

22 Februarie 2017
Vizualizari: 978
Comentează add

În timpul şedinţei de bilanţ, câteva zeci de femei şi bărbaţi - consilierii de probaţiune - au protestat în faţa sediului Institutului Naţional de Statistică.

Consilierii de probaţiune au protestat în faţa sediului INS

ramona-alexandrescu

 

În timpul şedinţei de bilanţ, câteva zeci de femei şi bărbaţi - consilierii de probaţiune - au protestat în faţa sediului Institutului Naţional de Statistică, unde a avut loc întâlnirea conducerilor Direcţiei Naţionale de Probaţiune şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Protestatarii au spus că sunt discriminaţi în privinţa salarizării, în raport cu alte profesii din justiţie.  

- Se pare că probaţiunea este doar soluţia pentru problemele altora, de genul graţiere, brăţări electronice... Tot timpul probaţiunea este la îndemână, însă, atunci când probaţiunea semnalează anumite probleme, nu se găsesc soluţii pentru ele. 

- Suntem aici pentru că avem drepturi câştigate, la fel ca cei din clasa justiţiei, şi anume acele măriri salariale care s-au dat la toţi din clasa justiţiei, mai puţin consilierul de probaţiune. Facem o muncă riscantă, pentru că unii dintre supravegheaţi fac şi presiuni la adresa noastră, ameninţări. Vrem respect cu adevărat, nu promisiuni. 

Anul trecut, 355 de consilieri de probaţiune se ocupau de 42.000 de persoane, în timp ce în sistemul penitenciar erau 12.500 de angajaţi, care răspundeau de 28.000 de persoane private de libertate.
 


Etichete INSconsilieri de probaţiuneprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live