Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Reformele ar urma să reducă rata de creştere a pensiilor şi impotriva lor au avut loc manifestaţii violente. Poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc şi a folosit tunuri cu apă.

Congresul Argentinei vrea să reformeze sistemul de pensii

sergiu-stet

Congresul argentinian de la Buenos Aires           Foto: pixabay.com.

Congresul argentinian încearcă pentru a doua oară în cursul unei săptămâni să aprobe reforme ale pensiilor, pe fondul protestelor violente care au loc în capitala Buenos Aires.

Camera Deputaţilor a trebuit să amâne sesiunea de dezbatere a reformelor. Poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc şi a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au aruncat cu pietre, în apropierea clădirii Congresului, din Buenos Aires.

Principalul sindicat al ţării a cerut organizarea unei greve de 24 de ore. Reformele, care ar scădea rata creşterii pensiilor, au fost deja aprobate de Senat.

Guvernul a declarat că noua legislaţie va rezolva un deficit crescut, va atrage investiţii şi va promova creşterea sustenabilă, dar protestatarii afirmă că cei mai săraci vor avea de suferit, lucrând mai mult pentru o pensie mai mică.


Etichete Buenos AiresArgentinapensiicuantumdeficitreformăgaze lacrimogenegloanşe de cauciuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live