Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

11 Iunie 2013
Vizualizari: 1414
Comentează add

Tânărul a recunoscut că este sursa articolelor apărute în presă despre programele secrete de monitorizare electronică şi telefonică. El riscă zeci de ani de închisoare.

Congresmeni americani cer extrădarea lui Edward Snowden

ani-sandu-washington

Edward Snowden. Foto: captură youtube

Mai mulţi congresmeni americani, republicani şi democraţi deopotrivă, cer extrădarea tânărului de 29 de ani care s-a refugiat în Hong Kong, după ce a dezvăluit informaţii despre programele secrete de monitorizare electronică şi telefonică.

Edward Snowden, fost prestator de servicii pentru CIA şi Agenţia Naţională de Securitate, a recunoscut că este sursa articolelor apărute în presă şi riscă zeci de ani de închisoare.

Congresmanul american Peter King spune că Edward Snowden, aflat în prezent în Hong Kong, este un trădător care trebuie predat Statelor Unite, pentru a putea fi aspru pedepsit.

Statele Unite au un tratat de extrădare cu Hong Kong, însă acesta are prevăzute şi excepţii.

Într-un interviu pentru "The Guardian", Edward Snowden a declarat că a decis să facă publice informaţiile la care avea acces pentru că a vrut să pornească o dezbatere despre programele guvernamentale prin care sunt monitorizate convorbiri telefonice ale milioane de cetăţeni americani, dar şi documente electronice ale unor utilizatori din afara Statelor Unite.

Agenţia de Securitate Naţională a cerut Departamentului de Justiţie să pornească o investigaţie privind acest noui caz de scurgeri de informaţii.


Etichete scandalSUACIAmonitorizareEdward SnowdenmonitorizareHong Kong

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live