Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 550
Comentează add

La Bucureşti începe cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Media 2020 organizată de Radio România în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union.

Conferinţa Media 2020

alina-stanuta

Foto: Alexandru Dolea

La Bucureşti începe cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Media 2020 organizată de Radio România în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union.

40 de reprezentanţi ai celor mai importante organizaţii de media publice din Europa şi Asia-Pacific vor discuta despre viitorul lor în era digitală, despre strategiile de protejare a drepturilor de autor şi despre combaterea fenomenului ştirilor false.

Pentru mai multe informaţii suntrm acum în direct cu reporterul RRA, Alina Stănuţă.

Reporter: Devenită deja o tradiție în dialogul media între Europa și arealul Asia-Pacific, conferința Media 2020, organizată din 2015, la inițiativa Radio România în parteneriat cu Asia Pacific Broadcasting Union s-a impus ca una dintre cele mai deschise și constructive platforme de dialog în Europa și Asia în plan mediatic.

Scopul evenimentului este acela de a familiariza difuzorii media publici cu strategii concrete menite să răspundă provocărilor noii ere digitale. Iar sesiunile de dezbatere se vor focaliza asupra viitorului media publice în era digitală, a strategiilor de protejare a drepturilor de autor și asupra combaterii fenomenului de fake news.

De altfel ministrul culturii, Daniel Beaz, prezent la deschiderea oficială a evenimentului, arăta că este foarte important ca informațiile transmise prin intermediul media să fie corecte astfel încât să nu avem de-a face cu știri false, pentru că ele au un impact negativ.

La rândul său doctor Javad Mottaghi, secretarul general al ABU, arăta că media poate întări dialogul între națiuni, în timp ce audiența are nevoie de știri independente, imparțiale și de încredere. Depinde de noi dacă spunem adevărul publicului și dacă îi câștigăm acestuia încrederea, mai spunea Javad Mottaghi. 


Etichete Conferinţa Media 2020Radio RomâniaAsia-Pacific Broadcasting Union

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live