Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2017
Vizualizari: 816
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va organiza la Bucureşti, în aprilie, o conferinţă în colaborare cu Comisia de la Veneţia

Conferinţă la Bucureşti în colaborare cu Comisia de la Veneţia

radiojurnal

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a aprobat un document referitor la garantarea libertăţii presei.

După cum ne-a relatat trimisul nostru la Strasbourg, Dan Preda, în rezoluţia adoptată, Adunarea solicită ferm guvernelor să garanteze independenţa instituţiilor publice de presă şi să nu interfereze în nici un fel în managementul editorial zilnic al acestora.

Tot la Strasbourg, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, preşedintele României, Klaus Iohannis, a pledat pentru respectarea drepturilor minorităţilor naţionale şi a atras atenţia asupra necesităţii continuării luptei împotriva terorismului.

Trimisul nostru, Oana Bâlă, a urmărit discursul preşedintelui României.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că printr-un dialog constant cu Consiliul Europei, România a devenit un model în ceea ce priveşte protecţia şi promovarea drepturilor minorităţilor naţionale, model recunoscut la nivel european. În discursul său, şeful statului a amintit crizele multiple cu care se confruntă în prezent Europa şi a apreciat activitatea CEDO şi a Comisiei de la Veneţia, care trebuie susţinută în exercitarea atribuţiilor sale de gardian al democraţiei prin drept. În acest context, a anunţat inaugurarea, la Bucureşti, pe 6 aprilie, a unei conferinţe internaţionale, organizată în colaborare cu Comisia de la Veneţia, cu privire la rolul majorităţii şi al opoziţiei într-o societate democratică.


Etichete Preşedintele Klaus IohannisBucureşticonferinţă în colaborare cu Comisia de la Veneţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live