Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 549
Comentează add

La Moscova este în plină desfăşurare Conferinţa internaţională pe probleme de securitate organizată de Ministerul rus al Apărării.

Conferinţă internaţională pe probleme de securitate, la Moscova

alexandru-beleavski-moscova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin (stg) și ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu (dr). Foto: Agerpres/AP.

La Moscova este în plină desfăşurare Conferinţa internaţională pe probleme de securitate organizată de Ministerul rus al Apărării.

Participă oficiali ruşi de rang înalt, 32 de miniştri ai apărării şi reprezentanţi din peste 100 de ţări. Sunt abordate, între altele, chestiuni legate de securitatea regională şi de Orientul Mijlociu.

Corespondentul RRA la Moscova Alexandr Beleavschi transmite:


Reporter: În deschiderea celei de-a opta Conferințe internaționale pe probleme de securitate organizate de Ministerul rus al Apărării, înalţi oficiali de la Moscova au acuzat Statele Unite de destabilizarea situației strategice din lume şi de amestec în afacerile altor țări, precum Siria, Venezuela sau Libia, dar au făcut apel la reluarea dialogului în domeniul securității și la unirea eforturilor internaționale în combaterea amenințărilor comune, cum sunt terorismul sau proliferarea armelor de distrugere în masă.

Secretarul Consiliului rus al Securității, Nikolai Patrușev, care a dat citire și unui mesaj din partea președintelui Vladimir Putin, a afirmat că Statele Unite și unii aliați ai acestora urmăresc demontarea sistemului de tratate internaționale aflat la baza stabilității strategice.

La rândul lui, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că documentele doctrinar-americane au oficializat caracterul antirusesc ale scutului american antirachetă, ceea ce până acum Statele Unite au negat categoric, a subliniat el, și că retragerea Washington-ului din tratatul antibalistic și dezvoltarea sistemului antirachetă sunt îndreptate împotriva potențialului de descurajare al Rusiei și al Chinei.

De asemenea, a afirmat generalul Şoigu, desfășurând elementele scutului antirachetă în alte țări, Statele Unite transferă parțial asupra acestora apărarea teritoriului american împotriva rachetelor balistice, făcându-le "ostatice ale deciziilor aventuriste ale Washington-ului în domeniul securității.


Etichete Conferinţă internaţională pe probleme de securitaterusiamoscovasua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live