Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

3 Mai 2017
Vizualizari: 570
Comentează add

Procurorii şi poliţiştii fac percheziţii în 63 de locuri din Bucureşti şi nouă judeţe. Prejudiciul în acest caz - estimat de anchetatori - depăşeşte 6 milioane de euro.

Conducerea CFR Marfă este vizată de o anchetă DIICOT

diana-surdu

Foto: cfrmarfa.cfr.ro.

Toată conducerea executivă a CFR Marfă este vizată de o anchetă DIICOT într-un dosar cu un prejudiciu de peste şase milioane de euro. Procurorii şi poliţiştii fac percheziţii în 63 de locuri din Bucureşti şi nouă judeţe.  

Procurorii DIICOT spun că actuali şi foşti directori ai Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă, inclusiv fostul director general Mihuţ Crăciun, sunt implicaţi în grupul infracţional constituit în 2016.

Suspecţii ar fi subevaluat bunurile societăţii cu ocazia vânzării-cumpărării a 2.450 de vagoane destinate casării de către REMAT Călăraşi. Prejudiciul adus CFR Marfă a fost estimat la 6,3 milioane de euro.

Anchetatorii spun că angajaţii CFR vindeau vagoanele de marfă făcute dintr-un oţel special la preţ de fier vechi, un preţ mai mic decât valoarea reală, iar diferenţa de bani şi-o însuşeau.

Procurorii fac peste 60 de percheziţii în Bucureşti şi în nouă judeţe, iar zeci de persoane vor fi duse la audierile de la DIICOT Timişoara, suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grav, fals intelectual şi uz de fals.


Etichete Mihuţ CrăciunCFRMarfĂDIICOTCRIM[ ORGANIzAT[vagoanefier vechi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live