Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Iunie 2022
Vizualizari: 298
Comentează add

Satul Mila 23 din Delta Dunării va găzdui, sâmbătă, Festivalul de pescuit, gastronomie şi muzică tradiţională Bibaniada.

Concursul feminin de pescuit "Bibaniada" are loc sâmbătă

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Satul Mila 23 din Delta Dunării va găzdui sâmbătă, 18 iunie, Festivalul de pescuit, gastronomie şi muzică tradiţională Bibaniada, unul dintre puţinele evenimente iniţiat de o asociaţie din rezervaţie.

Conform Agerpres, evenimentul este organizat de Asociaţia Cultural Tradiţională a Femeilor din Delta Dunării - Rusalca şi Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, iar potrivit unui comunicat de presă remis de iniţiatori, concursul este inspirat de tradiţia din satului în care, în fiecare an în luna iunie, după ce se încheie perioada de prohibiţie, femeile ies la pescuit de biban.

"Acest concurs a fost unul dintre ultimele proiecte în care s-a implicat tatăl meu. I-a fost foarte drag, pentru că voia să ajute comunitatea să se pună cât mai bine în valoar", a spus preşedinta asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, Ivona Patzaichin-Rusu, citată în comunicat.

Concursul de pescuit va fi urmat de un festival gastronomic - în care capturile de biban se vor transforma într-o demonstraţie de gătit saramuri şi alte delicatese pescăreşti, care vor putea fi degustate de publicul prezent la eveniment.
 
În timpul festivalului, vor susţine recitaluri corurile Rusalca, Mila 23, Sinicka, Mila 23, Veselka, Caraorman, Rebalka, Crişan, Ansamblul de dans de la Sulina, Folk Band Zagăn din Sarichioi, Duo vocal şi garmoşcă din Ghindăreşti, şi Diana & Alexandra - Duo vioară şi garmoşcă din Tulcea, care deţin un repertoriu impresionant de cântece şi dansuri tradiţionale lipoveneşti şi ucrainene.

 

Etichete bibaniadapescuitDelta DunăriiMila 23Ivona Patzaichin-Rusu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live