Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

28 Octombrie 2017
Vizualizari: 954
Comentează add

România este un partener european de încredere, de care depinde cât de atractiv este proiectul comunitar - a declarat vicepreşedintele CE pentru moneda euro şi dialog social.

Concluziile vizitei la Bucureşti a vicepreşedintelui Comisiei Europene

andrei-serban

 Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. Foto: youtube.com.

România este un partener european de încredere, de care depinde cât de atractiv este proiectul comunitar - a declarat, la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis.
 
Oficialul european a atras atenţia şi în legătură cu unele politici care duc la devieri bugetare sau la un sistem de impozitare mai puţin eficient sau echitabil.
 
Valdis Dombrovskis a remarcat însă că România înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, dar şi că nu întreaga populaţie beneficiază de această tendinţă general pozitivă.
 
Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că pentru ţara noastră viitorul zonei euro prezintă o importanţă deoasebită, deorece obiectivul strategic al României este acela de a adopta moneda euro cât mai repede posibil.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a salutat intenţia Comisiei Europene de a lansa un instrument de convergenţă, menit să acorde asistenţă tehnică de preaderare statelor care doresc să adopte moneda euro.
 
Comisarul european a participat la o masă rotundă găzduită de reprezentanţa la Bucureşti a Comisie Europene, unde a fost discutată importanţa incluziunii sociale. El a arătat că economia europeană are o creştere sănătoasşi un şomaj scăzut care trebuie să susţin dezvoltarea durabilă, care să fie în folosul oamenilor.
 
Comisarul european s-a referit şi la absorbţia de fonduri europene.
 
Valdis Dombrovskis: "Pentru perioada actuală, 2014-2020, sunt disponibile fonduri europene de 31 de miliarde de euro, dar mai sunt oportunităţi şi în planul Juncker prin care deja au ajuns în România peste 600 de milioane de euro, dintr-un total de peste două miliarde de euro."
 
La dezbatere a fost prezent şi ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a afirmat că executivul român a adoptat o serie de măsuri prin care să reducă gradul de sărăcie şi să scadeă rata şomajului.
 
Lia Olguţa Vasilescu a mai arătat că ţara noastră se confruntă cu un deficit de personal în domenii cum ar fi sănătatea şi IT, deoarece mulţi români au plecat să lucreze în străinătate.
 
Lia Olguţa Vasilescu: "Este foarte adevărat că acest lucru de a atrage romanii înapoi în ţară nu îl vom putea face dacă nu vom creşte nivelul de salarizare ca să se apropie cat mai mult de celelate ţări ale UE".

Etichete vicepreşedintele Comisiei Europene pentru moneda euro şi dialog socialValdis Dombrovskiscrestere economicadevieri bugetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live