Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

10 Februarie 2015
Vizualizari: 996
Comentează add

Preşedintele Consiliului Fiscal spune că opiniile exprimate de experţii FMI scot în evidenţă ceea ce ar trebui să facă ţara noastră pentru a avea o creştere economică mai solidă.

Concluziile FMI după vizita în România

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

România a corectat o mare parte din problemele create de criza economică - apreciază, la încheierea misiunii lor la Bucureşti, experţii financiari internaţionali, care văd starea precară a infrastructurii publice ca pe o piedică serioasă în calea dezvoltării României.

În comunicatul FMI se subliniază că, în ciuda unor evoluţii bune pe partea macroeconomică, România nu a reuşit să recupereze în ultima perioadă din decalajele ce o separă de ţările dezvoltate şi rămâne în continuare vulnerabilă la şocuri externe.

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, spune că opiniile exprimate de experţii FMI scot în evidenţă ceea ce ar trebui să facă ţara noastră pentru a avea o creştere economică şi mai solidă.

"Pe partea de creştere economică se subliniază faptul că economia a ieşit din recesiune, a recuperat căderea din timpul crizei, are o accelerare, dar nu suficient de puternică, care să ne permită o convergenţă mai rapidă, şi, în acelaşi timp, se punctează practic şi ce avem de făcut pentru a putea accelera această creştere economică, în primul rând investiţii în infrastructură prioritizate şi, în acelaşi timp, absorbţie de fonduri europene.

"În partea de politică fiscală, adică vrem să reducem taxele fără să creştem alte taxe, suntem obligaţi să obţinem rezultate palpabile la nivel de colectare a taxelor, la nivel de eficienţă cu care cheltuim banii şi, slavă Domnului!, la toate capitolele de cheltuieli avem rezerve foarte mari de eficienţă", a spus Ionuț Dumitru.

O altă problemă care afectează dezvoltarea economică a României este legată de lipsa de eficienţă a companiilor cu capital de stat, Ionuţ Dumitru subliniind că, în ciuda unor mici progrese, în acest domeniu sunt concentrate principalele nerealizări ale autorităţilor, fie că vorbim de implementarea managementului privat, de restructurări sau de privatizări.


Etichete RomaniacrizaeconomieFMIexpertifinanciaricomunicatIonut DumitruConsiliul Fiscalprivatizari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live