Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

7 August 2016
Vizualizari: 751
Comentează add

Potrivit unui sondaj, 39% din populaţia activă urbană din România alocă pentru excursii sau călătorii mai puţin de 300 de lei într-un an.

Concedii cu banii număraţi

laurentiu-vaduva

Foto: Arhivă/delmagyar.hu.

Peste jumătate din populaţia activă a României nu îşi permite să călătorească în timpul concediilor de odihnă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES.

39% din populaţia activă urbană din România alocă pentru excursii sau călătorii mai puţin de 300 de lei într-un an, iar 15 procente spun că nu cheltuiesc nici un ban pentru aceste activităţi, arată studiul.

23% din cei intervievaţi cheltuie între 500 şi 1.000 de lei şi doar 2 din 10 respondenţi au un buget mai mare de 1.000 de lei pentru călătorii.

38% dintre participanţii la sondaj spun că alocă într-un an mai mult de 1.000 de lei pentru gadgeturi şi aparatură electronică, în timp ce aproximativ 15% cheltuie între 500 şi 1.000 de lei. Cei care nu alocă nici un ban pentru electronice se apropie de 40%.

În ceea ce priveşte Internetul, în mediul urban e folosit de circa 90% dintre persoanele intervievate, iar cele mai accesate reţele sociale sunt Facebook, YouTube şi Google Plus.

Studiul a fost realizat în luna iulie, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 800 de persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani. Eroarea maximă tolerată este de +/- 3,5%.


Etichete litoralturismconcediusondaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live