Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Coroianu

8 Aprilie 2015
Vizualizari: 1253
Comentează add

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și comisarii Marianne Thyssen, Vĕra Jourová și Corina Crețu - declarație cu ocazia Zilei Internationale a Romilor.

Comunitatea roma "încă se confruntă cu excluderea din societate"

eugen-coroianu

Foto: Arhivă.

Cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și comisarii Marianne Thyssen, Vĕra Jourová și Corina Crețu  au publicat o declaratie comuna in care se arata ca, în prezent, cea mai mare minoritate etnică din Europa, comunitatea roma, care numără aproape 6 milioane de persoane, încă se confruntă cu excluderea din societate, cu inegalitatea și cu discriminarea.

Accesul la locuri de muncă, la educație, locuințe și la sistemul de sănătate rămâne o provocare pentru mulți, iar de multe ori copiii romi nu pot beneficia de o educație de aceeași calitate ca  a celorlalti copii.

Corina Cretu a precizat pentru postul nostru de radio ca problema este una europeana, nu una nationala a unui stat sau al altuia.

Ea a subliniat ca, din 2011, UE are o strategie de integrare a minoritatii rome, iar Comisia Europeana este gata sa lucreze impreuna cu toate statele membre pentru a imbunatati viata cetatenilor de etnie roma. Este o problema care trebuie privita cu mare atentie de catre autoritatile nationale, a mai spus comisarul european. 


Etichete Ziua Internatională a Romilorprim-vicepreședintele Comisiei EuropeneFrans TimmermansMarianne ThyssenVĕra JourováCorina Crețu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live