Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

3 Martie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

Comuna Dudeștii Vechi, județul Timiș, intră în carantină

radio-romania-timisoara

 Foto: Arhivă.

Comuna Dudeștii Vechi va intra în carantină timp de 14 zile, în urma creșterii indicelui de infectare cu SARS-CoV-2. În plus, măsura carantinei va fi prelungită pentru alte șapte zile în localitățile Dumbrăvița și Șandra din județul Timiș.
 
Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6 la mia de locuitori. Analiza vine în contextual în care, în ultimele 14 zile, a crescut rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului Timiş.
 
În urma analizei, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizele pentru instituirea carantinei în Dudeştii Vechi (cu rata de 7,31 la mie), pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, s-a aprobat prelungirea carantinării localităţilor Dumbrăviţa (8,86) şi Şandra (7,65) pentru o perioadă de şapte zile.
 
DSP Timiş a anunţat marţi, 2 februarie, că rata de infectare în Timişoara rămâne la 6,99 la mia de locuitori. Cele mai ridicate cifre sunt în localităţile Otelec (9,88, în creştere), Giroc (9,49, în creştere), Bucovăţ (9,13, în creştere), Dumbrăviţa (8,86, în scădere) şi Moşniţa Nouă (8,01, în creştere).
 
"Și Otelec și Moșnița Nouă și Biled au intrat în analiza DSP. Analiza presupune propunrea măsurii de carantinare a acestor localități, dar nu a fost încă validată de către INSP. S-ar putea să vină în decursul zilei de astăzi, mâine sau poimâine, nu știm", spune subprefectul Mircea Băcală. 

Etichete Mircea BăcalăDudeștii VechicarantinăTimiș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live