Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

22 Iulie 2020
Vizualizari: 867
Comentează add

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru divizare

ilie-pintea

  Foto: rador.ro.

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru divizare, urmând să cuprindă doar minele viabile şi o singură termocentrală, în loc de două. Până atunci, societatea aflată în insolvenţă face faţă tot mai greu creditorilor, după cum aflăm de la corespondentul nostru Ilie Pintea:

Reporter: Despre divizarea Complexului Energetic Hunedoara se vorbește încă de anul trecut, fiind puse în discuție mai multe variante, inclusiv separarea componentei de producere a energiei de extracția cărbunelui. Formula de lucru pe care o are în vedere societatea, împreună cu Ministerul Energiei, vizează ca făcând parte din noua structură cele patru mine viabile, Termocentrala Paroșeni și Societatea Prest Serv, care se ocupă de servicii conexe.
 
Administratorul special, Cristian Roșu: Am căzut de acord și ca Termocentrala Mintia să fie dată  către Primăria Deva sau Consiliul Județean Hunedoara. Este important să finalizăm planul de reorganizare și să-l supunem aprobării creditorilor. Sperăm ca la final de august - început de septembrie să avem și acest plan de reorganizare finalizat și să cuprindă exact noua entitate care va duce la păstrarea locurilor de muncă în Valea Jiului și un nou viitor pentru un nou complex energetic.
 
Reporter: Până la divizare și formarea unei noi societăți comerciale fără datorii, Complexul Energetic Hunedoara are de plătit peste un miliard și jumătate de euro la bugetul statului, dar și creditorilor, care au ajuns să nu mai accepte furnizarea de materiale și echipamente pe datorie, având în vedere că societatea e în insolvență și nu prezintă garanții pentru plata acestora.
 
(PH)
 

Etichete Complexul Energetic Hunedoaradivizare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live