Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Februarie 2016
Vizualizari: 1417
Comentează add

Planul de reorganizare, propus de sindicatele din minerit, prevede divizarea Complexului Energetic Hunedoara în două unităţi distincte.

Complexul Energetic Hunedoara: plan de reorganizare propus de sindicalişti

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea. Foto: Ilie Pintea.

Sindicatele din Valea Jiului speră să salveze cât mai multe locuri de muncă, după ce Complexul Energetic Hunedoara, a ajuns la un pas de faliment.

Sindicaliştii au alcătuit propriul plan de reoganizare a complexului şi cer guvernului să-l susţină.

Planul de reorganizare, propus de sindicatele din minerit, prevede divizarea Complexului Energetic Hunedoara în două unităţi distincte.

Minele viabile şi termocentrala Paroşeni ar urma să formeze Complexul Energetic Valea Jiului, iar termocentrala de la Mintia va rămâne o unitate energetică independentă.

După divizare, unităţile miniere din Valea Jiului ar trebui să intre în componenţa Complexului Energetic Oltenia. Petru Nica, preşedintele Sindicatului Muntele:

Petru Nica: "Acest complex energetic în care să fie integrate şi cele patru exploatări miniere şi termocentrala Paroşeni, să asigure serviciile tehnologice de sistem atat de necesare independenţei energetice şi securităţii energetice pentru România".

Şi specialiştii sunt de părere că mineritul din Valea Jiului nu poate supravieţui de unul singur. Profesor-doctor Victor Vaida, expert în energie:

Victor Vaida: "Este nevoie în primul rând de nişte investiţii, de capacităţi de producţie performante, apoi trebuie să fie rezolvate problemele de mediu".

Între timp, administratorul judiciar se pregăteşte să prezinte ministerului de resort un program de restructurare pentru Complexul Energetic Hunedoara care are datorii de peste un milion de lei.


Etichete sindicate valea jiuluilocuri de muncacomplexul energetic hunedoaraminepetru nicasindicatul muntele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live