Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Liza Diaconu

22 August 2012
Vizualizari: 2056
Comentează add

De la 1 septembrie, companiile de asigurări nu vor mai putea încheia poliţe facultative clienţilor care nu au asigurare obligatorie.

Companiile schimbă condiţiile de asigurare a locuinţelor

liza-diaconu

Foto: Arhivă.

Noi reguli pentru asigurarea locuinţelor.

De la 1 septembrie, companiile de asigurări nu vor mai putea încheia poliţe facultative clienţilor care nu au asigurare obligatorie.

Singura excepţie o reprezintă cei care au un contract de asigurare facultativă în desfăşurare.

Ei vor fi obligaţi să adere la noile norme din clipa în care se termină prezentul contract.

De la 1 septembrie, asigurarea obligatorie a locuinţei, adică asigurarea celor trei riscuri catastrofice - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren - în limita valorii de 10 mii sau 20 de mii de euro se va încheia doar la cei 12 membri ai polului de asigurare împotriva dezastrelor naturale PAD.

Cei care doresc să aibă o locuinţă asigurată la valoarea reală vor încheia şi o poliţă facultativă la alt asigurator, a declarat analistul Alexandru Ciuncan, de la Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor.

"Toată lumea aşteaptă să vadă această normă emisă de către Comitetul de Supraveghere a Asigurărilor, pentru a putea să înţeleagă detaliile tehnice. Schimbările pe care le estimăm că vor avea loc.  

Începând cu data de 1 septembrie, se traduc în felul următor: oamenii vor putea şi vor trebui să-şi cumpere obligatoriu să încheie o asigurare PAD de locuinţă conform legii şi cei care doresc să-şi încheie o asigurare facultativă peste această asigurare PAD o vor putea face la oricare companie autorizată din piaţă. Important este ca oamenii să fie protejaţi, să respecte legea şi să aibă o asigurare obligatorie", a spus Alexandru Ciuncan.


Etichete legilocuinţeasigurarepoliţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live