Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Martie 2017
Vizualizari: 445
Comentează add

"România este şi rămâne un factor de stabilitate politică şi economică în regiune".

Companiile americane vor să continue să investească în România

florin-lepadatu

 

Companiile americane vor să continue să investească în România, însă pun unele condiţii.

Reprezentanţii a 12 dintre cele mai puternice companii americane care fac afaceri în România i-au înmânat miercuri premierului Sorin Grindeanu o foaie de parcurs cu recomandări referitoare la statul de drept, transparenţă şi eficienţă.

Documentul a fost redactat de experţi de la Washington care cunosc România şi mediul de afaceri.

Reporterul RRA, Petruţa Obrejan: "Preşedintele Consiliului de afaceri americano-român, Eric Stewart crede că România prezintă multe avantaje strategice şi a înmânat premierului un document ce conţine 5 recomandări care ar conduce la consolidarea relaţiilor bilaterale.

El a precizat că documentul a fost prezentat şi administraţiei Trump.

Întrebat care sunt elementele cheie pentru ca societăţile americane să investească în România, Eric Stewart a precizat: "Stat de drept, transparenţă, eficienţă - acestea sunt incluse în propunerea pe care am prezentat-o celor două guverne, iar companiile noastre se simt încrezătoare de faptul că atunci când fac afaceri în România, totul va fi corect, legal şi transparent."

Şi premierul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe investitorii americani că România este şi rămâne un factor de stabilitate politică şi economică în regiune, iar guvernul actual este interesat să creeze condiţii atractive pentru aceştia.

Sorin Grindeanu: "Acesta a fost rostul întâlnirii noastre de astăzi şi dorinţa, atât a companiilor americane, cât şi a noastră, ca şi guvern, ca această întărire a relaţiilor economice să se desfăşoare dincolo de vorbe prin lucruri concrete.

Sunt optimist, mai ales văzând forţa companiilor prezente astăzi că aceşti paşi vor fi făcuţi în lunile şi anii viitori." 


Etichete Companii americaneSorin Grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live