Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII... DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Iulie 2019
Vizualizari: 410
Comentează add

Compania Romaero şi grupul american Raytheon, care furnizează sistemele de rachete Patriot pentru România, au semnat miercuri, un memorandum de înţelegere.

Compania Romaero şi grupul american Raytheon au semnat un memorandum

florin-lepadatu

 Sistem de apărare anti-aeriană Patriot. Foto: www.raytheon.com.

Compania Romaero şi grupul american Raytheon, care furnizează sistemele de rachete Patriot pentru România, au semnat miercuri, un memorandum de înţelegere pentru o colaborare viitoare.

Despre ce este vorba explică în Radiojurnal, Petruţa Obrejan: "Românii vor contribui la producerea şi mentenanţa fiecărui sistem Patriot livrat către ţară, cel mai avansat sistem de apărare antiaeriană şi antirachetă existent în prezent, lucru subliniat şi de directorul de programe al companiei Raytheon, Michelle DeMaio, care spunea că a fost un proces complex până la semnarea acestui memorandum cu Romaero.

Michelle DeMaio: "Acest memorandum de înţelegere este un prim pas pentru Romaero pentru a deveni parte a lanţului de furnizori aprobat de către Raytheon şi să înceapă să dezvolte oportunităţile de suport logistic şi mentenanţă a acestor sisteme."

Semnarea memorandumului între Romaero şi Raytheon arată, spunea premierul Viorica Dăncilă, la rândul său, potenţialul pe care îl are industria românească de întărire a capacităţilor de apărare, în cât mai multe zone de operaţii, prin transformarea expertizei şi cunoştinţelor de specialitate în produse şi servicii de înalt nivel, dar şi posibilitatea acesteia de export.

Viorica Dăncilă: "Romaero va avea posibilitatea să îşi exporte producţia la nivel global.

Semnarea acestui memorandum de înţelegere va sta la baza colaborării industriale locale pentru programul Patriot, un sistem nou, pur defensiv, care salvează vieţi.

Patriot a fost alegerea cea mai bună atât pentru apărarea ţării noastre şi a cetăţenilor ei, cât şi pentru respectarea în întregime a obligaţiilor care ne revin ca membri ai Alianţei."


Etichete Patriotrachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live