Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

9 Martie 2015
Vizualizari: 727
Comentează add

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a fost ales în unanimitate preşedinte al acestei comisii.

Comisia pentru revizuirea Constituţiei şi-a reluat activitatea

alina-stanuta

Foto: Arhivă

Comisia pentru revizuirea Constituţiei şi-a reluat astăzi activitatea după o pauză de mai multe luni.

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a fost ales în unanimitate preşedinte al acestei comisii.

El speră ca raportul Comisiei să fie finalizat la data de 1 iunie, astfel încât în această lună proiectul de revizuire să fie dezbătut în Senat, iar în sesiunea ordinară din toamnă să fie discutat şi în Camera Deputaţilor. 

Ioan Chelaru spune că a gândit şi o foaie de parcurs pentru revizuirea Constituţiei care prevede ca până la începutul verii să fie finalizat raportul comisiei.  

"Dacă am finaliza, cum ne dorim, raportul la 1 iunie, în luna iunie să fie dezbătut proiectul în Senatul României, urmând ca în toamnă, septembrie-octombrie dezbaterile să meargă la Camera Deputaţilor şi eu ştiu, la sfârşitul lunii octombrie supus votului.

"Dacă nu se va pune problema unei comisii de mediere, atunci putem să ne gândim în 30 de zile la organziarea de referendum", a afirmat Ioan Chelaru.  

Şi vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Valeria Schelean îşi doreşte ca acest proiect să fie dezbătut cât mai repede şi speră într-un parcurs optimist.  

"Eu cred că, în urma discuţiilor, plecând de la punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, plecând de la decizia Curţii Constituţionale se va ajunge la o nouă formă de revizuire a Constituţiei.

"Practic, nu putem vorbi de un raport dat pe proiectul anterior care intrase în procedură legislativă şi cred că vom ajunge practic la o nouă propunere de revizuire care va trebui să plece pe acelaşi circuit: la Curtea Constituţională, la Consiliul Legislativ şi ulterior să fie înregistrat la ambele Camere pentru dezbatere", a afirmat Valeria Schelean.

La lucrările comisiei vor fi invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Avocatului Poporului şi ai Consiliului Legislativ.

Un prim proiect de modificare a Constituţiei a fost declarat, cu un an în urmă, neconstituţional de către judecătorii Curţii Constituţionale.


Etichete Comisia pentru revizuirea ConstituţieiIoan ChelaruSenatCamera DeputaţilorraportValeria Schelean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live