Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

16 Aprilie 2019
Vizualizari: 406
Comentează add

Comisia pentru controlul SRI va prezenta şi un raport privind funcţionarea binomului SRI-DNA.

Comisia pentru controlul SRI va prezenta un raport

radu-dobritoiu

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii va prezenta în perioada următoare, în baza documentelor şi stenogramelor aflate la comisie, un raport privind 'funcţionarea binomului SRI - DNA', a declarat marţi preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, citat de Agerpres.

'Toate documentele, toate stenogramele şi probele aduse le avem la comisie, urmează în continuare comisia să proceseze şi să prezinte rapoarte şi pe alte capitole sau pe alte categorii. Unul dintre acestea şi cred poate cel mai important este cel legat de funcţionarea binomului. Până nu avem măcar o parte din planurile de cooperare să înţelegem exact cum scriau, obligaţiile fiecăruia dintre actori sau fiecăreia dintre părţi, ce trebuie să facă Parchetul, ce trebuie să facă DNA şi ce trebuie să facă SRI, nu o să putem să concluzionăm, dar, aşa cum am observat, în opinia comisiei, că domnul George Maior îşi făcuse propria 'măciucă', înţelegem că şi SRI folosea DNA, sau SRI cu DNA erau o 'măciucă', prima ca şi importanţă, pe care am tot văzut-o în spaţiul public. Rămâne ca toate documentele, comisia, cu cine o să fie în locul meu, să aibă acces la toate documentele şi să le introducă ca şi concluzii. Sigur că şi petrecerile o să facă obiectul, eu ştiu, unui raport separat. Va fi o completare (la raportul privind relaţia SRI - ANI - n.r.) în ceea ce priveşte 'câmpul media'', a precizat Claudiu Manda, întrebat dacă va mai exista şi un alt raport în afara celui referitor la relaţia SRI - ANI care să vizeze 'petrecerile de la SRI, legăturile pe care George Maior le-a avut cu alţi actori politici şi alte instituţii în afara Agenţiei Naţionale de Integritate'.

El a precizat că la comisie s-a primit 'o adresă de la Inspecţia Judiciară care solicită lămuriri privind colaborarea dintre SRI şi DNA'.
 


Etichete Comisie SRIClaudiu Manda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live