Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

12 Ianuarie 2017
Vizualizari: 874
Comentează add

Secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou a precizat cã renunţarea la MCV depinde de ceea ce vor face Guvernul şi Parlamentul

Comisia Europeană: MCV nu va fi ridicat în 2017

angela-matei

 

Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România nu va fi ridicat în acest an - a declarat, joi la Bucureşti, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

La finalul întâlnirii cu reprezentanţii Parlamentului, oficialul european a susţinut cã, în ultimii zece ani, s-au înregistrat progrese, dar trebuie ca acestea sã continue. Reporterul RRA Angela Matei relatează că oficialul european a precizat cã renunţarea la MCV depinde de ceea ce vor face Guvernul şi Parlamentul şi ca reformele realizate trebuie sã fie sustenabile şi ireversibile.

Paraskevi Michou: "Anul acesta nu va fi ridicat. Urmeazã sã prezentãm raportul pe 2016 şi vom rãmâne deschişi cooperãrii pentru anul viitor.

Am venit aici pentru a transmite mesajul cã dorim o cooperare strânsã care sã ducã la ridicarea MCV, dar acest lucru depinde de ceea ce Guvernul şi Parlamentul vor face, depinde de îndeplinirea tuturor condiţiilor stabilite şi de reformele fãcute care trebuie să fie sustenabile şi ireversibile. Cred cã am ajuns la un acord de a lucra împreunã pentru a realiza aceste obiective."

Întrebatã dacã raportul pe 2016, care urmeazã sã fie prezentat la finalul acestei luni va fi unul pozitiv, Paraskevi Michou a precizat cã, în ultimii zece ani, România a fãcut progrese, dar şi paşi înapoi în domeniul justiţiei. 

Paraskevi Michou: "Nu pot sã vã spun acum cum va arãta raportul, pentru cã nu este finalizat, dar când mã uit în urmã, în ultimii zece ani, sunt progrese foarte mari în unele zone, în altele, progrese normale, dar în unele domenii am vãzut paşi înapoi şi încercãm sã punem la dispoziţie instrumentele pentru a merge doar în direcţia progreselor. "

Anterior, secretarul general adjunct al Comisiei Europene a avut o discuţie cu ministrul justiţiei, Florin Iordache. Acesta declara cã România a îndeplinit toate condiţiile pentru ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare sã fie ridicat.

Florin Iordache: "Acest mecanism, care a fost funcţional şi care a arãtat de la an la an progresele pe care România le-a fãcut, demonstreazã cã, în acest moment, România prezintã garanţii suficiente cã toate autoritãţile care vizeazã domeniul juridic din România funcţioneazã în condiţii foarte bune."


Etichete ridicarea MCVParaskevi Michouraportul pe 2016

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live