Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

29 Septembrie 2010
Vizualizari: 1496
Comentează add

Comisia Europeană a anunţat că declanşează procedura de infrigement la adresa Franţei după recentele repatrieri ale romilor.

Comisia Europeană avertizează Franţa pe tema romilor

razvan-stancu

Comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding. Foto: Reuters.

Comisia Europeană a decis să declanşeze procedura de infrigement la adresa Franţei după recentele repatrieri ale romilor, a anunţat comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding, citată de France Presse.

Potrivit agenţiilor de presă, Comisia Europeană a luat măsura pentru că Franţa nu a respectat legislaţia europeană în ceea ce priveşte repatrierea romilor către România şi Bulgaria.

"Franţa nu a respectat legislaţia europeană în ceea ce priveşte libertatea de mişcare, aşa că am deschis procedura de infringement împotriva Franţei", a declarat comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, la postul de televiziune France 24.

Comisia Europeană şi-a anunţat, în urmă cu două săptămâni intenţia, de a declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari.


"Este destul!", a declarat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, afirmând că atitudinea guvernului francez, care a ascuns existenţa unei circulare care îi viza pe romi, este "o ruşine".

Viviane Reding a mai spus, la jumătatea lunii septembrie, că a luat notă de semnarea unei alte circulare administrative în care limbajul este schimbat, însă a precizat că aşteaptă ca Franţa să-şi modifice şi comportamentul, nu numai limbajul.

Este vorba de înlocuirea acelei circulare administrative, unde se menţionează că taberele romilor trebuie desfiinţate.

Analiza juridică a Comisiei continuă şi rezultatul acesteia va veni curând, însă Viviane Reding a spus că personal este aproape sigură că Franţa va fi adusă în faţa Curţii Europene de Justiţie, pentru încălcarea directivei liberei circulaţii, în primul rând pentru aplicarea discriminatorie acesteia.

Citiţi aici comunicatul de presă integral al Comisiei Europene.


Etichete Etnia romăinfrigementFranţaCEViviane RedingromiRomâniaBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live