Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Măsurile vor veni sub formă de recomandare, deci statele membre nu sunt obligate să le aplice.

Comisia Europeană ar putea propune soluții în cazul scumpirii energiei

carmen-gavrila

 Foto: Alex Lancuzov.

Comisia Europeană urmează să recomande mâine statelor membre să folosească taxele pentru certificate verzi din facturile la energie, pentru a ajuta inclusiv prin plăți directe consumatorii vulnerabili cu risc de sărăcie energetică. Măsura a fost recent sugerată de comisarul pentru energie, Kadri Simson.
 
Vicepreşedintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege, a declarat astăzi, la Summitul Aspen privind energia, că se așteaptă ca executivul european să recomande eliminarea temporară din facturile de electricitate a unor taxe, ca să ușureze povara consumatorilor.
 
Comisia Europeană va propune un set de instrumente cu care statele membre să rezolve pe termen scurt și mediu problema prețurilor crescute la energie. Măsurile vor veni sub formă de recomandare, deci statele membre nu sunt obligate să le aplice.
 
Vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a explicat că, în baza recomandărilor Comisiei, posibila eliminare a taxei pentru certificate verzi și bonusul pentru cogenerare ar putea duce din ianuarie la o scădere cu 100 de lei a facturii la energie.
 
Zoltan Nagy-Bege: Mă aștept din partea Comisiei Europene să vină recomandarea de a taxa acele companii care în această perioadă fac niște venituri suplimentare, datorită evoluției prețurilor din piețele angro; mă aștept să propună eliminarea unor taxe din factura de energie electrică sau de gaze naturale, cum ar fi, de exemplu, bonusul pe cogenerare, care se aplică în România, pentru schema de sprijin pentru centralele în cogenerare, contribuția la certificate verzi.
 
Vicepreşedintele ANRE s-a referit și la posibilitatea eliminării sau reducerii TVA pe o perioadă limitată din facturile pentru consumatorii casnici.

Etichete Comisia EuropeanăenergiescumpireVicepreşedintele ANREZoltan Nagy-Bege(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live