Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1537
Comentează add

Membrii comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţionarea unui teren agricol de către fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu încep audierile cu reprezentanţii OCPI.

Comisia de anchetă în "cazul Nana" îşi începe activitatea

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Comisia parlamentară de anchetă privind achiziţionarea unor terenuri agricole de către fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, şi-a început activitatea.

Membrii Comisiei au stabilit un calendar al audierilor pe care plănuiesc să le facă.

Ei intenţionează să îi audieze pe consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, dar şi pe prefectul de Călăraşi.

Unul dintre membrii Comisiei, senatorul PSD Gabriela Firea a precizat că prima instituţie invitată săptămâna viitoare la auderi va fi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Potrivit senatorului PSD, vor urma reprezentanţii Cărţii Funciare, prefectul, primarul, directorul Institutului Fundulea, ANRP-ul, ADS-ul, APIA, ministerul agriculturii, direcţiile agricole, consilierul Adrian Rădulescu şi, de asemenea, notarii implicaţi.

"Vreau să subliniez, încă de la început, că noi nu vânăm pe nimeni, noi vrem să aflăm adevărul, pentru că orice cetăţean merită să afle adevărul atunci când apare în spaţiul public o situaţie incertă care vizează implicarea reprezentanţilor anumitor instituţii ale statului" a precizat Gabriela Firea.

La 15 noiembrie 2013, fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a făcut public contractul semnat cu CEC Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei pentru a cumpăra un domeniu de 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi.

Creditul a fost aprobat de conducerea CEC Bank în data de 6 septembrie 2013, iar banii au fost puşi la dispoziţia Ioanei Băsescu începând cu data de 9 septembrie.

Conform contractului, făcut pe o perioadă de rambursare de 30 de ani, Ioana Băsescu se angajează să utilizeze integral banii împrumutaţi până la data de 19 septembrie 2013.


Etichete CălăraşiterencomisieanchetăIoana BăsescuTraian BăsescuCEC BankterenagriculturăaudieriGabriela FireaNana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live