Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

20 Noiembrie 2018
Vizualizari: 637
Comentează add

Proiecte ale Comisiei Europene, discutate la Bucureşti de comisarul pentru justiţie şi consumatori, Věra Jourová

Comisarul pentru justiţie şi consumatori, Věra Jourová, la București

daniela-manuta

Věra Jourová. Foto: tvnewsroom.consilium.europa.eu.

Proiectele Comisiei Europene dedicate unei mai bune protecţii a consumatorilor au fost discutate astăzi la Bucureşti de comisarul pentru justiţie şi consumatori, Věra Jourová, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu.

În atenţie au fost dosare cheie din domeniu, pentru care România ar urma să joace un rol de mediator pe parcursul viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu comisarul european, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu, a dat asigurări că instituţia pe care o reprezintă va fi un factor de echilibru în dezbaterile care vor avea loc în cadrul grupurilor de lucru pe perioada deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

El a mai spus că discuţiile au vizat directivele propuse de executivul comunitar care au ca scop o protecţie şi mai bună a consumatorilor, iar ţara noastră va căuta soluţiile de compromis între statele membre, astfel încât acestea să avanseze şi să fie adoptate.


Marius Pîrvu: Vreau să transmit consumatorilor că, în momentul în care vom prelua preşedinţia, ne vom bate pentru drepturile lor şi vom aborda direcţiile prin prisma protecţiei consumatorilor. Vom căuta să fim echilibraţi şi vom înţelege bineînţeles şi poziţia mediului de afaceri, pentru că pană la urmă trebuie să fim într-o conlucrare, atât consumatorii, cât şi mediul de afaceri. Pachetul de propuneri Noi avantaje pentru consumatori, prezentat de Comsia Europeană în primăvară, este menit să garanteze că toţi consumatorii europeni beneficiază pe deplin şi egal de drepturile conferite de legislaţia Uniunii Europene.


Realizator: Comisarul european Věra Jourová urmează să se întâlnească astăzi la Bucureşti şi cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre priorităţile în domeniul justiţiei şi despre evoluţiile din sistemul judiciar din România.


Etichete comisarul pentru justiţie şi consumatoriVěra Jourovábucurestianpcmarius pirvuconsiliul uniunii europeneklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live