Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

16 Martie 2020
Vizualizari: 2722
Comentează add

CE recomandă Statelor Membre ca șoferii de camioane care efectuează curse internaționale să fie exceptați de la măsurile de carantină sau autoizolare, dacă nu au simptome vizibile.

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, exclusiv pentru RRA Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, exclusiv pentru RRA - Conține audio

alex-lancuzov

Foto arhivă

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean exclusiv pentru RRA:
 
-Excepție de la carantină/autoizolare pentru șoferii de camioane care vin inclusiv din zonele roșii dacă nu au simptome
 
-Schimbarea legislației pentru șoferii de camioane
 
-Culoar special pentru transportatorii de mărfuri

AUDIO: Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, exclusiv pentru RRA.


 


Comisia Europeană recomandă Statelor Membre ca șoferii de camioane care efectuează curse internaționale să fie exceptați de la măsurile de carantină sau autoizolare -inclusiv din așa numitele zone roșii- dacă nu prezintă simptome vizibile, ca măsură pentru sprijinirea sectorului, grav afectat de pandemia Covid 19.

Este doar una dintre măsurile propuse, astăzi, într-un document care va fi discutat miercuri cu toți miniștrii transporturilor din UE, după cum a precizat în exclusivitate pentru RRA, Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean :

,,Noi am văzut că deciziile luate în frontiere de oprire a traficului crează niște sufocări de circulație, cozi de kilometri, timp de așteptare de peste 20 de ore. Camioanele trebuie să meargă, noi trebuie să asigurăm un trafic fluid de accea trebuie să ne asigurăm de cooperarea statelor membre. Să vă dau câteva exemple de sugestii din respectivul document : prima ar fi ca la frontieră să nu mai existe un dublu control, tara din care ieși și țara în care intri. Apoi, trebuie să existe o bandă specială pentru transportul de mărfuri. De asemenea, se poate discuta despre derogări de la regulile privind perioadele de odihnă și condus pentru transportatorii profesioniști ( se permit cel mult 9 ore de condus/zi) și obligația ca, la fiecare două săptămâni șoferul să nu se odihnească în cabina camionului.” a anunțat la RRA, Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi.


În țările cu peste 500 de cazuri de coronavirus, precum Italia, Spania, Franța, Germania, Belgia sau Austria, camioanele intră și ies fără restricții, iar șoferii nu sunt trimiși în carantină sau în autoizolare anunță Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.


La frontiere se măsoară temperatura șoferilor, iar la locurile de încărcare/descărcare s-au luat măsuri speciale - șoferii se dau jos din cabină, se spală pe mâini, se dezinfectează și apoi preiau documentele. Mărfurile sunt încărcate și asigurate de către expeditori.

R.S.


Etichete Comisarul European pentru TransporturiAdina Văleanexclusiv radioRRAcoronaviruscovid-19carantinaizolaresoferi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live