Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

29 Ianuarie 2018
Vizualizari: 716
Comentează add

Comisarul Corina Creţu a explicat că în perioada următoare se decide o primă formă a viitorului buget multianual al Uniunii post-2020.

Comisarul european Corina Creţu recomandă o reformă administrativă profundă

carmen-gavrila

   

Comisarul european Corina Creţu a recomandat, astăzi, autorităţilor române o reformă administrativă profundă, care să îmbunătăţească atragerea de fonduri europene.

Şi preşedintele BNR, Mugur Isărescu, a avertizat că fără aceste fonduri România ar rămâne fără o sursă esenţială de capital.

Cei doi au făcut aceste precizări la o conferinţă organizată de publicaţia online cursdeguvernare.ro.

Preşedintele Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a insistat că fondurile europene sunt şansa de modernizare a României în special în infrastructură, nu doar de transport, ci şi în educaţie şi sănătate. Mugur Isărescu a dat ca exemplu cei 45 de miliarde de euro care au intrat în România din 2007 până acum, adică 2,8% din produsul intern brut.

Mugur Isărescu: Este nevoie să ne orientăm spre o creştere mai degrabă calitativă, şi nu doar cantitativă, iar această creştere să determine inclusiv o convergenţă a structurilor de producţie, a dotării cu infrastructuri şi să nu ne gândim numai la creşterea veniturilor în perioada imediat următoare.

Comisarul Corina Creţu a explicat că în perioada următoare se decide o primă formă a viitorului buget multianual al Uniunii post-2020, iar politica de coeziune va înregistra schimbări şi reforme, pentru că unele state vorbesc de tăieri masive de la coeziune.

Celelalte membre, ca România, care o vor continuată, trebuie să convingă cu atrageri consistente de fonduri.

Corina Creţu: Cel de-al şaptelea raport privind politica de coeziune demonstrează foarte clar că o calitate scăzută a actului de guvernare, o capacitate administrativă scăzută a autorităţilor împiedică dezvoltarea economică.

Avem nevoie de continuarea reformelor structurale, în relaţie directă cu agenda de reforme a Uniunii Europene. Este nevoie de asemenea de o abordare orientativă şi coordonată pentru a creşte capacitatea administrativă.
 


Etichete Corina Creţureforma administrativafonduri europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live