Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2019
Vizualizari: 371
Comentează add

Corina Creţu se pronunţă pentru implicarea autorităţilor locale şi regionale în luarea deciziilor la nivelul UE.

Comisarul european C. Crețu la Summitul european al regiunilor şi oraşelor

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Foto: Arhivă.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, s-a pronunţat astăzi pentru implicarea autorităţilor locale şi regionale în luarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene, susţinând că politica de coeziune vizează şi să aducă Europa mai aproape de cetăţeni.

Vorbind la Summitul european al regiunilor şi oraşelor organizat la Bucureşti, Corina Creţu a spus că, în actuala perioadă, marcată de ascensiunea populismului în Europa, par să existe lacune între guvernanţi şi cei guvernaţi. Uniunea Europeană nu este despre Bruxelles, ea este despre regiuni şi despre cetăţeni, a mai spus Corina Creţu.

La începutul lunii mai a anului trecut, Comisia Europeană a propus o reducere moderată a finanţării pentru Politica Agricolă Comună şi Politica de Coeziune - cu aproximativ 5% în cazul fiecăreia dintre ele - pentru a reflecta noua realitate a unei Uniuni Europene cu 27 de state membre.


Etichete Corina Creţuimplicarea autorităţilor locale şi regionaleluarea deciziilor la nivelul UEComisarul european pentru politică regională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live