Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Aprilie 2012
Vizualizari: 1415
Comentează add

Ceremonii care vor marca Ziua Holocaustului şi Eroismului vor avea loc în Israel, în timp ce în Polonia se desfăşoară marşul tradiţional al supravieţuitorilor la care iau parte tineri din Israel şi din lumea întreagă.

Comemorarea victimelor Holocaustului

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Foto: Reuters.

O ceremonie oficială de stat a avut loc aseară la Ierusalim, la care au asistat preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu.

La Ierusalim, la Memorialul de la Yad Vashem şase supravieţuitori ai Holocaustului au aprins şase torţe în memoria celor şase milioane de evrei asasinaţi în Holocaust.

Premierul Benjamin Netanyahu a pus accent în discursul său pe Iran, despre care a spus că reprezintă o ameninţare pentru Israel şi pentru pacea mondială.

Premierul Netanyahu şi-a exprimat speranţa că într-o zi Israelul se va bucura de pace cu toate ţările şi popoarele din regiune, o zi în care se va mai citi doar în cărţile de istorie despre apelurile la distrugerea evreilor, şi nu în ziarele cotidiene. Dar această zi încă nu a venit, a spus Netanyahu.

"Astăzi, regimul din Iran îndeamnă deschis şi acţionează pentru distrugerea noastră. Lucrează febril pentru a dezvolta arme nucleare. Ştiu că sunt unii cărora nu le place să li se vorbească despre adevăruri incomode. Ei preferă să nu vorbim de un Iran nuclear ca o ameninţare exsitenţială şi pretind, chiar dacă este adevărat, că seamănă frică şi panică. Ei nu cred că naţiunea noastră, care a reuşit să depăşească atâtea pericole, nu are puterea să se confrunte cu această nouă ameninţare", a afirmat premierul israelian.

Alte ceremonii care vor marca Ziua Holocaustului şi Eroismului vor avea loc în Israel, în timp ce în Polonia se desfăşoară marşul tradiţional al supravieţuitorilor la care iau parte tineri din Israel şi din lumea întreagă.


Etichete HolocaustIsraelBenjamin NetanyahuIerusalimYad Vashem

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live