Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

2 Iunie 2020
Vizualizari: 141
Comentează add

Ceremonia de comemorare a represiunii din Piaţa Tiananmen, interzisă la Hong Kong, pentru prima dată, în ultimii 30 de ani.

Comemorarea represiunii din Piaţa Tiananmen, interzisă la Hong Kong

rador

People attend a candlelight vigil at Victoria Park in Hong Kong on June 4, 2019, to mark the 30th anniversary of the 1989 Tiananmen crackdown in Beijing. The semi-autonomous financial hub has hosted an annual vigil every year since tanks and soldiers smashed into protesters near Beijing's Tiananmen Square on June 4, 1989 -- an illustration of the city's unusual freedoms and vibrant political scene. Philip FONG / AFP

Poliţia din Hong Kong a refuzat să permită desfăşurarea ceremoniei anuale de aprindere de lumânări, pentru comemorarea represiunii din Piaţa Tiananmen, de la Beijing, transmite BBC News.

Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când teritoriul semiautonom al Chinei nu va organiza o adunare publică, pentru comemorarea celor ucişi în 1989.

Autorităţile din Hong Kong afirmă că evenimentul, care urma să se desfăşoare pe 4 iunie, nu poate avea loc, din cauza restricţiilor adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus, ce interzic adunările mai mari de opt persoane.

Unul dintre organizatorii ceremoniei, Lee Cheuk-yan, a calificat drept "complet inexplicabilă" decizia autorităţilor de a interzice evenimentul din acest an.


Etichete (ii)Piaţa TiananmeninterzisHong Kong

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live