Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iunie 2017
Vizualizari: 1700
Comentează add

În calitate de reprezentant al Palamentului României a fost prezent senatorul Titus Corlățean.

Comemorare a militarilor români morți în Primul Război Mondial, în Alsacia Comemorare a militarilor români morți în Primul Război Mondial, în Alsacia - Conține audio

radiojurnal

Ceremonia solemnă de comemorare a eroilor români înhumați în Cimitirul Militar Român din Soultzmatt, 3 iunie 2017. FOTO: Facebook.com/Ambasada-României-în-Franța.

În Franța, la Cimitirul Militar Român din Soultzmatt, singura metropolă consacrată exlusiv militarilor români, au fost comemorați, ieri, cei 678 de soldați înhumați în Alsacia după Primul Război Mondial.

În calitate de reprezentant al Palamentului României, a fost prezent senatorul Titus Corlățean, care a declarat pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI:

Titus Corlățean: "S-a marcat ceea ce francezii renumesc Centenarul Martiriului Soldaților Români prizonieri și care au decedat în Alsacia, în Primul Război Mondial. Este vorba de soldații români care au fost luați prizonieri în Primul Război Mondial de armata germană, deportați în Alsacia... Au fost închiși în lagăre, aici, au suferit un tratament îngrozitor, și cei mai mulți dintre ei, din păcate, au murit".

AUDIO: Declarația lui Titus Corlățean pentru RRA.


Etichete comemoraremiltari romaniprimul razboi mondialalsaciafrantatitus corlateanparlamentCimitirul Militar Român din Soultzmatt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live