Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2019
Vizualizari: 398
Comentează add

Consiliile locale au avut obligația ca până în luna mai a acestui an să identifice zonele de apariție a ambroziei, această buruiană dăunătoare pentru organismul uman.

Combaterea ambroziei, în atenţia DJA Suceava

radiojurnal

Ambrozie. Foto: Wikipedia.org

Ambrozia, buruiana denumită şi "iarba pârloagelor", care emite un polen extrem de alergen şi care, conform unor estimări, afectează zeci de mii de români, revine în atenţie odată cu sezonul estival.

Care este situaţia în judeţul Suceava, aflăm de la corespondenta Radio România Actualităţi Mihaela Buculei.


Reporter: Consiliile locale au avut obligația ca până în luna mai a acestui an să identifice zonele de apariție a ambroziei, această buruiană dăunătoare pentru organismul uman.

Totodată, proprietarii de teren trebuie să intervină pentru combaterea ei, astfel încât aceasta să nu ajungă în faza de înflorire.

Centralizatoarele întocmite la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale trebuie să ajungă și la Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, astfel încât la nivel de județ să se poată forma o comisie care va merge să constate dacă cei care trebuiau să ia măsura de combatere a ambroziei au făcut acest lucru, pentru că actele normative prevăd și sancțiuni la fel de mari.

Directorul Direcției Județene pentru Agricultură Suceava, Haralambie Duțu, este de părere că nu ar trebui să se ajungă la sancțiuni și că de fapt trebuie să existe înţelegere, astfel încât să fie combătută această buruiană care prin polenul pe care îl degajă influențează negativ organismele și influențează destul de rău prin manifestări alergice și probleme de respirație pentru cei cu astm bronșic.


Etichete ambroziasuceavaalergen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live