Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Iulie 2014
Vizualizari: 963
Comentează add

În satul Jieţ din judeţul Hunedoara plouă abundent iar cantitatea de precipitaţii căzute până acum a fost de 150 de litri pe metrul pătrat, potrivit Prefecturii judeţului.

Comandamente pentru situaţii de urgenţă în Hunedoara Comandamente pentru situaţii de urgenţă în Hunedoara - Conține video Comandamente pentru situaţii de urgenţă în Hunedoara - Conține galerie foto

ilie-pintea

Pârâul Jieț a afectat drumul spre Voineasa (foto: Ilie Pintea)

În Valea Jiului a plouat abundent până la prânz, iar autoritățile locale au instituit încă de azi noapte comandamentele pentru situații de urgență. Cea mai gravă situație este în apropierea orașului Petrila, în satul Jieț, unde cantitatea de precipitații căzute a fost de 150 de litri pe metrul pătrat, potrivit Prefecturii Județului Hunedoara.

Apele au afectat un zid de sprijin al drumului care face legătura între Petroșani și Voineasa, iar pe pârâul Jieț a fost semnalată o viitură de proporții, care a rupt copaci și mai multe podețe. În amonte, aproape de Cheile Jiețului, mai multe persoane au rămas izolate din cauza ruperii podurilor care traversau pârâul, dar sunt în siguranță, potrivit autorităților locale.

Echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ale Apelor Române și ale primăriei acționează în zonă pentru a limita proporțiile ieșirii din matcă a pârâului. Cea mai gravă situație se înregistrează în zona Dobrești, unde apele râului au săpat sub terasamentul drumului. Circulația a fost restricționată, iar autoritățile locale au adus saci cu nisip și arocamente pentru a preveni inundațiile.

Viceprimarul orașului Petrila, Vasilică Jurca, a declarat pentru Radio România Actualități că până în prezent nu există gospodării inundate, doar drumul fiind afectat în anumite porțiuni de viitură.

Comandamentul pentru situații de urgență rămâne activ în zonă, unde au sosit și echipaje ale ISU Hunedoara, ale Jandarmeriei și ale poliției locale.


Etichete Inundații 2014Ştiri VestHunedoaraJieţPetrilaploiviiturăPetroşaniVoineasasituaţii de urgenţăISU Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live