Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

12 Aprilie 2011
Vizualizari: 1332
Comentează add

Peste 165.000 de pubele şi containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor au ajuns în Arad, acestea urmând să fie distribuite în toate oraşele şi comunele din judeţ.

Colectarea selectivă începe la Arad

ioan-suciu

Foto: Cristiana Sabău.

Peste 270 de camioane sunt necesare pentru a transporta, în aceste zile, unităţile de compost către cele 4 centre din judeţul Arad la Unitatea Militară Ineu, Jandarmeria Sebiş, respectiv la Ocolul Silvic Valea Mureşului din Bârzava.

Proiectul privind sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad este finanţat prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu.

Valoarea totală a proiectului este 122.573.648 lei.

Cofinanţarea Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională fiind de 80 la sută. Restul este asigurat de la bugetul de stat şi de la cel local.

Ar fi foarte bine şi dacă populaţia ar înţelege modul cum se efectuează această colectare selectivă: hârtie, sticlă, metal şi reziduri menajere.

Nimeni nu s-a gândit să aloce ceva bani şi timp pentru informarea polulaţiei în acest sens şi a utilităţii acestui demers.

Dar să fim optimişti şi să avem încredere că lumea va înţelege ce trebuie făcut de cum va vedea aceste europubele colorate.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani.

Atunci vom vedea cum este viaţa după ….colectarea selectivă a deşeurilor.
 


Etichete Ştiri VestAradpubeledeşeurigunoaie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live