Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2014
Vizualizari: 1913
Comentează add

Codul roşu de inundaţii a fost extins şi prelungit până miercuri la ora 08.00, vizat fiind râul Vedea şi aflunetul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş.

Codul roşu de inundaţii a fost extins şi prelungit (FOTO)

radiojurnal

Foto: Titus Stoichiţoiu.

Codul roşu de inundaţii a fost extins şi prelungit cu mai puţin de o oră în urmă.

Noua avertizare este valabilă până mâine dimineaţă la ora 08.00.

"Avertizarea cod roşu este pentru râul Vedea şi pentru afluentul său, Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. Acest cod roşu este valabil până mâine dimineaţă, la ora 8:00.

"Rămân în continuare sub incidenţa codului portocaliu Olteţul şi Cerna, Gilort şi Jiul Mijlociu şi Lotrul Inferior. Aceste râuri sunt aferente judeţelor Gorj, Olt, Argeş şi Vâlcea", a declarat Elena Anghel de Institutul Naţional de Hidrologie.

Potrivit specialiştilor viitura se îndreaptă către Teleorman, unde s-a reunit deja la prefectură comitetul local pentru situaţii de urgenţă.

"În vederea intrării în codul roşu pe râul Vedea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman a cerut în sprijin forţe de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene Ialomiţa şi Călăraşi. Acum este reunit Comitetul Judeţean. Localităţile care sunt vizate sunt Dideşti, Siliştea Gumeşti, Vârtoapele, Beuca şi Ciolăneşti" a spus reprezentantul ISU Teleorman, Petre Bratu.

Bilanţul de până acum al inundaţiilor din sud-vestul ţării este unul tragic: două persoane din judeţul Argeş au murit luate de viituri, sute de oameni au fost evacuaţi, drumuri şi case distruse, gospodării şi mii de hectare de teren acoperite de ape. 

 

Mai multe informații despre inundațiile din ultimele 48 de ore găsiți pe portalul nostru special, realizat cu sprijinul corespondenților RRA din țară.


Etichete Inundații 2014ştiri sudVedearâuviiturăinundaţiecod roşuCotmeanaafluentpagubevictimeElena Anghelhidrologi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live